Posts

Showing posts from September, 2014

permata yang hilang

Assalamualaikum.
Rasa macam lama sangat tak tulis kat blog.selalu je scroll
blog-blog orang untuk dapat inspire tulis.tetapi x jumpa jugak.
Allah juga yang menggerakkan hati kita untuk menulis.
Tajuk entry berlaku recently..

Apa perasaan kita bila benda yang kita sayang hilang atau dicuri orang?.mesti kita rasa sedih kan.lagi-lagi orang yang rapat ngn kita yang ada hubungan darah dengan kita.

Begitu jugak bila seseorang meninggalkan jalan untuk mencari redhaNYA.ibarat permata islam yang hilang.

Sedih .sangat sedih.bila dapat tau ada akhowat yang tak nak join tarbiah, disebokkan dengan kerja hingga terus hanyut.

Bila diselidik ,diri rasa di push atau ditekan oleh someone.
(Muhasabah untuk muroobi).

Sebenarnya pernah je rasa macam tu.tetapi hati kita juga akan rasa bolak balik.
Kalau rasa kita berat better kita cari jalan yang boleh selamatkan iman kita.

At least ziarah or jalan2 ngn akhowat.insyallah at least kita x rasa jauh dari biah solehah tuh..

Biar kita rasa berat jangan kita ra…