Posts

Showing posts from June 8, 2016

How lucky we are.

Image
Ramadhan tiba.
Ramadhan tiba.
Ramadhan tiba.
Ahlan Wasalan ya Ramadhan

Hai lah blog lamanya x tulis something,...
tapi ada ke orang nak baca?
question back.

Dulu bila dapat something best dalam hidup which is "tarbiah"
Satu perasaan yang merasuk dalam jiwa
apabila nak share semua benda yang kita dapat.

This is medium.
tapi bila dah ada blog ni
sepatutnya kita kena tahu lah fungsi dia untuk apa kan.

Moga Allah redha.

Ok,Aseef untuk yang tertunggu2 nak update pasal ramadhan.
Apa yang special sangat pasal Ramadhan ni.

Dalam banyak2 bulan Y ALLAH choose kita untuk bertemu ramadhan?
Sebab dalam bulan ni adalah Hadiah Allah nak bagi untuk Hamba Dia.

Which is ?

Us.


This ayat Allah dah cakap kalau kita puasa sebab Allah .Allah nak suruh kita jadi orang yang  bertaqwa. What the meaning of taqwa? Taqwa tu maksud nya ialah berhati-hati or memelihara. kenapa mesti memelihara? Memelihara hati.  memelihara perbuatan. memelihara nafsu.
Susah sebenarnya nak jadi orang yang bertaqwa tuu. ta…