Posts

Showing posts from March 5, 2016

ALASAN

Image
ASSALAMUAlaikum..

Berhabuk rasa bila tak menulis kat sini.
tipulah kalau cakap tak ada masa pun nak tulis nak share pape.

Just want to say Alhamdulilah Allah masih melimpahkan kasih sayang dan taufik hidayah nya untuk kita.
bila kita rasa x dapat nak buat apa yang ALLAh perintahkan .
kita pasti akan cipta alasan untuk tak nak buat sesuatu tu.
contohnya ALLAH nak kita jadi orang yang bertaqwa tapi kita mula rasa malas nak buat sesuatu pastu kita mula cipta alasan x sempatlah, banyak kerja lah , banyak benda nak kena fikir.
hurm.
sedih lah sebenarnya bila kita sendiri yang melimitkan diri kita untuk memperoleh sesuatu ganjaran Allah nak bagi.
mungkin kita tak nampak dalam waktu sekaranag tapi sesuatu ganjaran tu tak semestinya kita kaya serta merta tak semestinya kita dapat apa yang kita idamkan.
mungkin ganjaran Allah nak bagi ialah 'Ketenangan Hati'.

Sebab ketenangan tu kita x leh nak describe sebab hanya kita dan Allah je tau.
Betapa setiap ujian yang kita dapat tu sebenarny…