Posts

Showing posts from September 3, 2016

O H A N A

Image
Ohana means F A M I L Y

Mama (murobbi) , my Hajar, my Aan ,  my Yaa

They are my truly family.
sorang bakal doctor
sorang bakal ahli fizik.
sorang bakal ahli biology
sorang bakal HO (doctor)

Setiap minggu akan berjumpa.
kadang2 tu dua,tiga kali jumpa dalam masa seminggu.
untuk borak2 tentang keadaan diri, cerita hal peribadi,bangkitkan iman yang kadang turun dan naik,fikir masalah umat,gaduh2 manja kdg2 tu boleh nangis sama2.
sungguh anehkan.
Memang aneh.tapi itulah kami.
Berjumpa hanya kerana Allah dan berpisah pun insyallah kerana Dia jugak.
Ya ALLAH
sejujurnya rasa sangat bulatan ni lebih dari hubungan keluarga.
its remind me of adik beradik laicies yang selalu di hati.

*kak long, acik,ucu, adik. che. adik beradik laicies yang sentiasa dihati


 my hajar n my aan
yaa, hajar , my mama
*masa ni jaulah kat melaka,masa ni jer gambar yang diambil kat masjid selat. *jaulah-jalan2 cari ALLAH.
Terima kasih ALLAH. kerana meminjam mereka untuk saya. merekalah pinjaman yang terbaik yang saya ada. mo…

25 Tahun

Image
Alhamdulillah
25 Tahun.

Bermakna sangat umur tu its remind me of Rasulullah berkahwin dengan Khadijah pada umur 25 Tahun.
25 Tahun jugak Allah dah besarkan kita.
25 Tahun jugak Allah dah beri kefahaman agama.
Ada apa dengan 25 Tahun.
Hanya sekadar nombor umur tetapi itu tidak membataskan diri untuk terus beramal.
Moga dengan penambahan usia
Moga hati lebih tawaduk
Moga diri semakin matang
Moga jadi abid dan khalifah yang terbaik.



Terima kasih to my mum my abah,mommy and mama (murobbi), adikberadik laicies, usrahmate,katibahmate,adikberadikseibusebapapartnerteamskk, for the wishes.

Doa-doa anda amat bermakna buat diri ini.
Moga Allah balas setiap pengorbanan dan bersabar dengan manusia bernama amalina.

Jazakillah for everything

I love all of you because of ALLAH
ps:sambut dengan usrahmate terharu sangat2