Posts

Showing posts from January 21, 2013

TANGGUNGJAWAB lebih banyak dari MASA

Assalamualaikum. “TANGGUNGJAWAB KITA LEBIH BANYAK DARI MASA YANG ADA” Zaasss… Memang ayat ni terkena kat diri. Kalau dahulu saya hanya tahu saya seorang anak, saya seorang pelajar ,saya seorang pelajar yang menganut agama islam, saya seorang bakal guru. Tapi saya baru sedar yang saya sebenarnya seorang ABID dan KHALIFAH. Kalau dahulu saya hanya fikirkan untuk diri sahaja. Sekarang ni saya kena fikir untuk orang lain jugak.I have to do something wif ummah Kadang2 saya rasa down bila saya x dapat jumpa adik usrah yang selalu saya mesej. Saya sedih rasa nak nangis bila adik kesayangan mesej “akak x bagi tau pun akak x dapat datang” ALLAH nak kita rindu lama-lama baru kita leh jumpa kan. Setiap masa saya fikirkan tentang mereka adik2 yang saya bawa.saya mintak ALLAH bagi kekuatan untuk saya bawak mereka.dan mereka memerlukan saya untuk mentarbiah mereka kepada ALLAH. Sungguh saya sayangkan mereka kerana ALLAH. Saya ada 2 tahun sahaja di sini. Saya tahu saya x cukup masa dah Saya sedar saya x boleh main-…