Posts

Showing posts from August 10, 2015

Kembali Mencari Diri

Assalamulaikum.
lama sangat x menulis..Alhamdulilah Allah masih memberi nikmat untuk berada di jalanNYA.
How strugglenya melihat akhowat lain maka tereflek pada diri sejauh mana kita dah berbuat.
Baru-baru ni ada adik kat sarawak kontek balik .sejujurnya rindu pada sentuhan pertama di sapa tarbiah. rindu orang-orangnya.meninggalkan bekas2sentuhan tarbiah benar2 membuat kan hati meronta2 ingin terbang ke sana.
dan sentiasa mempersoalkan kenapa? kenapa? dan kenapa?.sungguh rindu teringat sirah bagaimana sahabat merindui mekah (kampung halaman mereka) selama 10 tahun tidak berjumpa dengan keluarga akibat boikot dan arahan Nabi Muhammad ketika itu (tolong betulkan jika saya salah) begitu jugak saya yang merindui kampung halaman ..

Masa yang ada selalu scroll blog akhowat atau tengok status fb mereka
terkesan sangat

if you do it without knowing why,awak akan PENAT.
but
if you know what you are doing, awak akan TSABAT.

perkataan TSABAT tu membawa makna besar pada diri akhowat bila di tarbi…