Posts

Showing posts from July 4, 2016

fikrah atau ilmu

Lately..

suka lah tengok video ustaz salim al fillah n ustaz Salam dan Amru Khaled (IM Mesir)

Mereka ini adalah figure2 yang fikrahnya sama dengan apa yang saya fikirkan tentang islam itu sendiri.

Bukan sebab mereka ini adalah mendapat title ustaz dan nak berguru pun x semestinya ada title ustaz.

Antara my favourite in list


Lapis-lapis keberkahan-Salim Al Fillah (hopefully ada orang hadiahkan buku ni)


Agar bidadari cemburu kepada mu -Salim Al Fillah


Hati Sebening Air- Amru Khaled


Ibadah Sepenuh Hati- Amru Khaled


Hidup dengan namaMU- Amru Khaled


Pustaka Putih boleh google buku tarbiah yang ditulis Ustaz Qamarul Salam


https://www.facebook.com/pustakabukuputih

untuk buku motivasi di jalan ni perlukan buku-buku kefahaman yang jelas.

Mostly orang beli buku sebab famousnya penulis itu.tapi kita lupa nak check background penulis tu.

Tips untuk membeli buku

1.Lihat siapakah penulis nya

2.Background penulis itu.

3.Apakah fikrah penulis itu? islam atau thaghut

4.Tajuknya

5.Baru pilih nak beli ke tak.