Posts

Showing posts from August, 2012

Merdeka kah kita?

Assalamualaikum.salam ukhwah. semoga ALLAH masih lagi memberi kita ruang udara yang segar untuk kita masih lagi bernafas di bumiNYA.
Merdeka kah kita?
Persoalan.

saya akan share beberapa kata-kata yang saya ambil dari mereka yang mendefinisikan merdeka ini...

31 Ogos 2012. Ulangtahun merdeka yang ke 55. Dan merdeka tahun ini paling hangat ceritanya. Bermula dengan tema hari kemerdekaan yang nyata tiada isi patrioritik. Seterusnya isu logo Hari Kemerdekaan Yang Ke-55 yang amat tidak masuk akal. Kemudian digegarkan dengan lagunya yang memaksa raky
at agar mengingati jasa-jasa sebuah parti dan digesa untuk membalas budinya, berbanding meningkatkan kecintaan kepada negara.

Belum dikira dengan penipuan yang menyatakan bahawa lagu itu diterima secara positif oleh rakyat. Bar merah dislike di YouTube yang panjang, dicover agar tidak kelihatan kemudian hanya ditayangkan angka view kepada video itu sahaja, kemudian dikatakan bahawa ianya diterima positif rakyat. Ini nyata sebuah penipuan, dan s…

Kenapa saya masih disini

Tarik Nafas..
Alhamdulilah
 Allah masih memberi kekuatan.Allah masih memberi kita tangan untuk menulis.
setelah sekian lama saya tidak menulis di sini.mungkin masih ada kawan- kawan blog saya yang masih mengikuti perkembangan diri ini.
saya nak share kata-kata yang telah meruntun jiwa saya

carilah cinta dan redha ALLAH dalam setiap apa yang kita lakukan dan fikirkan.insyallah .moga ikhlas mengiringi bilamana semuanya kerana ALLAH.

zass pedass..gaps..woha.
bukan sebab apa.memang terkena kat diri nei..
sebab kadang2 kita selalu je mengeluh itu lah mengeluh inilah..ada je yang tak kena pada dugaan yang ALLAH bagi.
lagi-lagi bila kerja dunia nei.banyak sangat kerja dunia..
tapi bila fikir-fikir balik2 kalau x da kerja2 dunia konfim kita duk makan,tidur je kan.
x pun kita wat benda jahiliyah tengok video korea, baca novel cintan cintun, duk hang out ngn kawan smpai x ingat dunia..huhu
bila teringat ada hadis tu dunia ibarat penjara bagi orang yang beriman.
banyak lagi kata-kata yang tak d…