Niat kerana ALLAH

Assalamualaikum apa khabar iman?
semoga iman kita sihat sebagaimana kita mengecas handpone kita apabila sudah low batery.

Alhamdulillah kerana ALLAH bagi saya kerja dunia (assigment) yang banyak seiring dengan kerja akhirat yang belum kita kita lunaskan..
Ya ALLAH sungguh kita perlukan tarbiah.dan tarbiah benar2 mengikat hati-hati kita kepada Pencipta kita.
tarbiah salah satu langkah kita untuk meraih jannah Mu.
sungguh saya masih merangkak untuk pergi ke Jannah Mu.doakan saya yer sahabat.

Jika kita bantu agama ALLAH, ALLAH pasti membantu..
surah Muhammad Ayat :7

saya benar-benar terkesan dengan ayat ini walaupun selalu di beritahu dan tadabur.
sungguh ALLAH itu nak kita tolong agama dia kerana dia memang nak bagi free syurga kat hambaNYA.

Naqibah tnye..kenapa kita nak bantu agama ALLAH, kan ALLAH itu Maha Kuasa dan Maha Perkasa.
nape kita kena bantu jugak..baru saya terfikir?kenapa kenapa kenapa..
ish kenapa sebelum ni x terfikir...
nampak sangat saya ni x guna akal yang ALLAH bagi untuk berfikir.
semalam selepas berminggu2 baru la kami berjumpa lagi untuk bulatan gembiran yang ke berapa entah..saya pun tak tau.rindu..rindu..rindu dengan jentikan hati
sekali lagi ALLAH menjentik hati saya mengenai hidayah dan pergaulan
Memang saya akui saya kurang menjaga pergaulan
tapi saya nak tekan kat sini.
saya sedang berusaha untuk menjaga pergaulan.
doakan saya terus berada dalam penjagaan ALLAH
saya takut andai ALLAH tarik balik hidayah Dia.

post saya bertajuk Niat dan sepatutnya saya share pasal niat..
terima kasih untuk seorang akhowat yang telah membuka hati saya untuk clear balik niat saya.

Kenapa saya join tarbiah?
kenapa saya buat baik dengan madu2?
Kenapa saya baca Al-Quran?
Kenapa saya buat baik ?

everything has relate to niat tadi
Konfim kalau kita buat kerana Dia. kita pasti dapat pahala
dan bila kita buat kerana ada + _+_+
pasti tak kekal.
apa pun saya kena clear balik niat saya buat semua ni kerana apa?

Doakan saya untuk pergi ke Bintulu minggu ni.
saya x sabar sangat nak jumpe akhowat seluruh Sarawak..
dan saya berdoa semoga saya mati syahid di jalanNYA...

Comments

Popular posts from this blog

Apa itu Daie?

Allah guide me all the way to your Jannah

Semester Baru